Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Wekelijks samen wandelen met de Wandel Challenge

West-Brabant aan de slag voor de Nationale Diabetes Challenge

Geplaatst op 10-05-2018

De provincie Noord-Brabant wilt graag 50.000 Brabanders laten starten met bewegen. Reden genoeg voor West-Brabant om aan te sluiten bij de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op een laagdrempelige manier mensen een eerste stap zetten om te gaan bewegen. Tijdens de Wandel Challenge West-Brabant werken mensen met én zonder diabetes binnen 20 weken aan hun conditie. Dit doen ze niet alleen, maar gezellig samen in een groep en in hun eigen omgeving.

“Wandelen om te behandelen”

Bas van de Goor van de Nationale Diabetes Challenge: “Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Daarom gaan we wandelen om te behandelen. Dat hoeft u niet alleen te doen, tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaan we met u mee. We gaan wekelijks samen wandelen. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen”.

Wandelgroepen in West-Brabant

In West-Brabant zijn er al verschillende wandelgroepen gestart. Wekelijks gaan mensen met én zonder diabetes onder begeleiding van wandeltrainers samen met huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en podologen op pad. Er is nog steeds de mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de wandelgroepen:

BREDA  
Belcrum woensdag 19.00 uur
Breda Noord dinsdag en donderdag 12.00 uur
Breda Zuid - Ginneken woensdag 10.00 uur
Gezondheidscentrum Bredero woensdag 16.30 uur
Princenhage dinsdag 19.00 uur
Haagse Beemden dinsdag 19.00 uur
   
DRIMMELEN  
Terheijden, het Dorpsplein maandag 14.00 uur
 Made, de Wijngaerd maandag 14.00 uur
   
MOERDIJK  
Zevenbergen zaterdag 9.30 uur
   
ETTEN-LEUR  
Nassaulaan dinsdag 16.00 uur
   
RUCPHEN  
Huisartsenpraktijk dinsdag 18.30 uur
   
RIJSBERGEN  
De Weerijs dinsdag 10.00 uur
De Weerijs dinsdag 18.30 uur

 

Wil je ook meedoen met een van deze wandelgroepen? Bel dan naar: 076 - 523 35 55 of mail naar .

Zelf een leuke route bepalen? Gebruik de "Blokje om"-app

Wil je liever zelf op pad, maar weet je niet goed waar je kan beginnen? De app 'Blokje om', voor Apple gebruikers, kan voor jou een leuke route maken in je eigen omgeving. Je kiest zelf voor de afstand en bepaalt je eigen tempo. Binnenkort kan deze app ook door niet Iphone gebruikers worden gedownload!

Landelijk evenement

Voor deelnemers is er tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan het grote landelijke wandelevenement op 29 september te Amsterdam. Dankzij de wandelgroepen wordt er verwacht dat iedereen zeker 5 km kan lopen. Maar sommige fanatiekelingen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Alle nieuwsberichten