Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Wat doet een beweegcoach eigenlijk?

Geplaatst op 25-09-2017

Hallo allemaal!

Mijn naam is Demy Weertman, 23 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Roosendaal. Ik ben sinds anderhalf jaar werkzaam als beweegcoach van Gemeente Roosendaal. Na de studie ‘Sportkunde’ die ik heb gevolgd aan de HZ in Vlissingen, ben ik hier gelijk aan de slag gegaan na een succesvolle afstudeerstage.

Ik ben werkzaam voor de doelgroepen senioren en mensen met een beperking. Voor deze doelgroepen probeer ik zoveel mogelijk activiteiten te organiseren, links te leggen en nieuwe dingen op te starten. Zo zijn we sinds september vorig jaar begonnen met Walking Football; voetbal voor 60-plussers die het niet meer volhouden om een hele wedstrijd te voetballen.

Ook zijn we gestart met beweegpunten. Hier kunnen inwoners van verschillende wijken naartoe komen voor een half uurtje gratis beweging en advies van mij als beweegcoach, dit geldt zowel voor mensen met een beperking als voor mensen zonder een beperking. Ze kunnen hier allerlei vragen stellen over beweging en de verschillende opties binnen gemeente Roosendaal.

Contacten onderhouden is belangrijk
Ik heb binnen Roosendaal veel contact met de zorg, MEE West-Brabant, S&L Zorg, SDW, het Bravis ziekenhuis en het speciaal onderwijs. Samen met deze contacten proberen we zoveel mogelijk cliënten te bereiken en door te begeleiden naar een passende sport- en beweegactiviteit. Daarom is het natuurlijk ook belangrijk om contact te houden met verenigingen en hen te helpen met het creëren van G-aanbod binnen hun programma.

Tot slot organiseren we verschillende activiteiten. Zo organiseren we in samenwerking met Ice World een speciale dag op de schaatsbaan. De schaatsbaan is dan helemaal gereserveerd voor mensen met een beperking en aan het einde van de middag voor mensen met een visuele beperking. Zo kan ook deze doelgroep ervaren hoe het is om op ijs te staan. Of dat nou op schaatsen, schoenen of wielen is!

Ik hoop de komende jaren nog veel meer te realiseren binnen Roosendaal, zodat alle senioren en mensen met een beperking de mogelijkheid hebben om te bewegen op hun eigen niveau!

Als u vragen heeft over aangepast sporten rondom Roosendaal, kunt u mij bereiken via

 

Alle nieuwsberichten