Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Uniek Sporten in West Brabant

Geplaatst op 16-01-2018

Vanaf 1 januari 2018 is Sportloket West Brabant de samenwerking aangegaan met Uniek Sporten. Uniek Sporten is een landelijke databank van het Fonds Gehandicaptensport.

Iedereen met een beperking in West Brabant kan nu via de website www.unieksporten.nl én app een geschikte vorm van sport of bewegen dichtbij huis vinden. Gebruikers kunnen het sportaanbod zien, filmpjes van de sport bekijken en de locatie, tijden en contactpersonen vinden. Omdat de zoekresultaten niet begrensd zijn tot onze regio is het aanbod in omliggende regio’s zo ook te vinden.


Op de website van www.sportloketwestbrabant.nl staat de oranje banner van Uniek Sporten in de sportzoeker. Je wordt automatisch doorgelinkt. Je kunt ook rechtstreeks de website van Uniek Sporten bezoeken en bovenin aangeven in welke gemeente je een activiteit zoekt.

Ook bevat de app van Uniek Sporten het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten en de agenda en landelijke evenementen en activiteiten. Iedereen kan de app gratis downloaden in de App Store en via Google Play. De komende tijd gebruiken we om ook de regionale evenementen en activiteiten op deze site te plaatsen. Uniek Sporten is inmiddels actief in vele regio’s. De komende maanden zullen daar verschillende regio’s bijkomen verspreid over heel Nederland. De ambitie van Uniek Sporten is om eind 2018 het aanbod van heel Nederland in kaart te hebben.

Door de samenwerking van Uniek Sporten, Fonds Gehandicaptensport, onze regio, de gemeenten en de (buurt)sportcoaches hebben we dit voor elkaar gekregen. Samen, als één team, hoeft niemand met een beperking buitenspel te staan.

 

Alle nieuwsberichten