Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Tweede IX-sportevenement weer geslaagd!

Geplaatst op 01-12-2015

Het tweede IX-sportevenement in Raamdonksveer was weer een groot succes. Tennis, badminton, tafeltennis, basketbal, hockey… het was er allemaal! Iedereen met een fysieke beperking kon gratis kennismaken met deze sporten. Er was dus voor ieder wat wils.

“Dat u na afloop mag gutsen in het zweet”

De sportieve middag werd geopend door wethouder Bert van den Kieboom. “We hoeven niet allemaal topsporters te worden. Wat we wel kunnen doen is een eerste stap zetten op de sportbaan en ter ruiken aan verschillende sporten. Want in beweging zijn is goed, maar in beweging blijven is nog beter!” Van den Kieboom motiveerde de aanwezigen om lekker aan de slag te gaan. “Dat u na afloop mag gutsen in het zweet!

En dat deden de aanwezigen zeker! Er werd flink gesport en geoefend. International rolstoelbasketballer Mark Aalders, die kans maakt op een plek in het Olympisch team, verzorgde een clinic. Natuurlijk liet hij ook zelf even zien hoe het er soms aan toe kan gaan op een basketbalveld. Schijnbewegingen, op volle snelheid draaien en keren en vanuit allerlei hoeken en standen proberen te scoren. Zoals hij dat deed, zag het er zo makkelijk uit. Maar niets was natuurlijk minder waar. Toch werden de deelnemers goed op weg geholpen door zijn clinic. Ook badminton, tennis, hockey en tafeltennis werden volop uitgeprobeerd.

 

Het doel

Uiteindelijk wil de organisatie zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen, ondanks hun beperking. Dankzij dit evenement hebben ze al een aantal mensen verder op weg kunnen helpen. “Natuurlijk willen we altijd meer mensen hier hebben. Maar we konden nu gericht te werk gaan!” Aldus Niels van Beek, van de organisatie. “Al zou het maar één iemand zijn die we weer aan het bewegen krijgen, dan is dat positief. Maar het zijn er gelukkig meer!

Alle nieuwsberichten