Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Succesvolle samenwerking in de Nationale Sportweek

Geplaatst op 26-09-2017

Van 9 tot 17 september vond in Nederland de Nationale Sportweek plaats. Tijdens deze week is er onder andere aandacht besteed aan de nieuwe Beweegrichtlijnen vanuit de Gezondheidsraad. Berekeningen van het RIVM laten zien dat 44 procent van de volwassenen en ouderen aan de nieuwe beweegrichtlijnen van minsten 150 minuten bewegen per week voldoen. En ook ruim 40 procent van de kinderen beweegt dagelijks een uur per dag.

Dat is natuurlijk goed nieuws, maar uit deze percentages blijkt ook dat nog steeds een groot deel van onze bevolking te weinig beweegt. Behoor jij ook tot deze Nederlanders? Ben je benieuwd hoe fit jij eigenlijk bent? Download hier een eenvoudig test en vul deze in om te kijken hoe dat bij jou zit. Wil je de nieuwe beweegrichtlijnen lezen klik dan hier.

Tijdens de Nationale Sportweek is Breda Actief vanuit het Sportloket West Brabant de samenwerking aangegaan met Orthopedie Amphia. Samen hebben we tijdens deze week bezoekers van de afdeling op de hoogte gebracht over de beweegrichtlijnen en de mogelijkheden om in beweging te komen. Een aantal bezoekers was dusdanig geïnteresseerd dat er vanuit het sportloket vervolgafspraken voor persoonlijke begeleiding zijn gepland.

Meer weten?

Wil jij ook persoonlijk advies om meer te bewegen? Neem contact op met het Sportloket:  of bel 076 52 33 555.

 

Alle nieuwsberichten