Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Sportloket West-Brabant en Steunpunt aangepast sporten Midden-Brabant organiseren Rolstoeltraining 2.0!

Geplaatst op 19-06-2017

Sportloket West-Brabant organiseert in samenwerking met Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant rolstoeltrainingen voor gevorderden. Na de succesvolle eerste rolstoelvaardigheidscursus willen we nog een stapje verder en gaan we op zoek naar meer uitdaging. Op zaterdag 1 juli a.s. start de eerste van drie rolstoeltrainingen in de Sporthal Achter de Tuintjes in Gilze. De overige dagen zijn 8 juli (Tilburg) en 15 juli (Breda). Tijdens deze trainingen worden verschillende rolstoelvaardigheden geoefend


Rolstoeltraining 2.0

Als je in een rolstoel komt te zitten, is dat vaak erg wennen. Veel mensen voelen zich niet helemaal zeker. Om deze reden zijn in 2015 en 2016 rolstoeltrainingen voor “beginners” georganiseerd. Na de succesvolle eerste rolstoelvaardigheidscursus en een enquête onder oud deelnemers gaan we nu een stapje verder. Door de roltrainingen krijg je meer zelfvertrouwen als rolstoelgebruiker en leer je onafhankelijk en zelfstandig voort te bewegen in uitdagende situaties.

“Na de eerste rolstoeltraining vorig jaar zou ik graag meer willen leren zoals hoge (stoep)randen op en af, mijn roltechniek verbeteren, veilig de grenzen opzoeken, hoe kan ik een roltrap op en af met mijn rolstoel en hoe schuin kun je bijvoorbeeld gaan?” Aldus een oud deelnemer.


Het programma

De drie trainingen hebben ieder een eigen thema met verschillende uitdagingen. Op 1 juli in de Sporthal Achter de Tuintjes in Gilze is het thema “Uitdaging en herhaling”, 8 juli leg je een high rope parcours af bij Outrex in Tilburg en op 15 juli ga je de binnenstad van Breda in (City run). Het beloven uitdagende en leuke trainingen te worden.


Aanmelden en kosten

Vooraf aanmelden voor de rolstoeltrainingen is verplicht. Aanmelden kan door te mailen naar  of te bellen naar 076-52 33 555. De kosten voor de drie trainingen samen zijn € 15,00 per persoon.

Alle nieuwsberichten