Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Sportloket West-Brabant aanwezig bij het startsymposium ‘Lokale Agenda 22 Breda’

De gemeente Breda organiseert dit symposium samen met het Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid (BCG) en het ‘Platform Breda voor iedereen, gastvrij en toegankelijk’

Geplaatst op 30-11-2016

De gemeente Breda organiseert dit symposium samen met het Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid (BCG) en het ‘Platform Breda voor iedereen, gastvrij en toegankelijk’ als kick-off voor een lokale Agenda Toegankelijkheid voor Breda.

We hebben in Breda de nadrukkelijke ambitie om een toegankelijke stad te zijn, ook voor mensen met een beperking. Die ambitie sluit naadloos aan bij het VN verdrag ‘inzake rechten van mensen met een handicap’. Dit verdrag is deze zomer door de Nederlandse regering geratificeerd. Dat landelijke verdrag heeft een lokale doorvertaling nodig. Dat vraagt samenwerken en inzet van alle betrokkenen in stad en regio waaronder Sportloket West-Brabant.

Samen met andere ervaringsdeskundigen, beleidsmakers, betrokken organisaties en stakeholders gaan we op zoek naar de bouwstenen voor een Bredase Agenda Toegankelijkheid. We richten ons op de toegankelijkheid van de samenleving in de meest brede zin. Als eerste stap zullen we focussen op toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking. U kunt daarbij denken aan toegankelijkheid van publieke gebouwen en accommodaties (waaronder horeca en winkels), openbare ruimte, activiteiten, maar ook toegankelijkheid van informatie.

Voor meer informatie: Agenda 22 Breda

Alle nieuwsberichten