Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Special Heroes legt verbindingen

Ook jouw vereniging kan hieraan meedoen!

Geplaatst op 21-06-2016

Leerlingen van het speciaal onderwijs maken kennis met het sportaanbod in Breda door Special Heroes. Samen zoeken en vinden ze een passende sport(vereniging). Er zijn de afgelopen jaren maar liefst 147 deelnemers van Special Heroes doorgestroomd naar verschillende verenigingen. Ook jouw vereniging kan hier aan meedoen!

Breda Actief organiseert al 5 jaar het project Special Heroes in Breda. Binnen dit project leggen we de verbinding tussen leerlingen die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. Om het aanbod zo divers mogelijk te maken voor de leerlingen zijn we altijd op zoek naar sportclubs die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. Zo komt het aanbod van de vereniging ook onder de aandacht van eventuele nieuwe leden. Er zijn de afgelopen jaren maar liefst 147 deelnemers van Special Heroes doorgestroomd naar verschillende verenigingen. Ook jouw vereniging kan hier aan meedoen!

 

Naschoolse pret

Een mooi voorbeeld van een vereniging die meedoet binnen het project is Basketbalvereniging De Barons. Naar aanleiding van de clinics in het eerste jaar van Special Heroes is er een jeugd rolstoelbasketbalteam opgericht. Dat team bestaat nog steeds maar kon wel nieuwe jeugdleden gebruiken. Dit jaar zijn de sportcoaches van Breda Actief  in mei gestart met verschillende clinics rolstoelbasketbal op het Breda College aan de Brabantlaan.  De leerlingen, allen met een lichamelijke beperking, ervaarden tijdens de gymles hoe het is om te rolstoelbasketballen. Ze  hebben flink lopen zweten, want tegelijkertijd rijden, overspelen en scoren bleek toch niet zo makkelijk.

Degenen die het leuk vonden, konden nog meedoen met drie naschoolse trainingen die werden gegeven door trainer Joop van basketbalvereniging De Barons. Joop leerde de leerlingen bijvoorbeeld hoe je de bal makkelijk oppakt vanuit je rolstoel en hoe je het beste kunt scoren terwijl je zit. Op dit moment gaan er 4 leerlingen gratis meetrainen bij de vereniging!

Meer weten?

Als vereniging weleens gedacht aan andere doelgroepen? Wij denken hierover graag (vrijblijvend) met jullie mee! Neem contact op met: Janine van Gurp via 076- 5233555 of 

Alle nieuwsberichten