Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Special Fit

Afvallen en bewegen voor mensen met een beperking.

Geplaatst op 15-12-2016

Altijd al willen sporten, maar beperkt door overgewicht? In samenwerking met Breda Actief en fysiotherapiepraktijk PMC bieden wij een speciaal beweegprogramma aan.

Afvallen, bewegen en plezier staan centraal tijdens dit halfjarige traject. Het uiteindelijke doel is het vinden van een passende sport- of beweegactiviteit.

Bijna de helft van de Nederlanders heeft last van overgewicht. Dit geeft een verhoogde kans op gezondheidsklachten als bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten of een hoge bloeddruk. Om hier iets aan te doen start Sportloket West-Brabant in samenwerking met Breda Actief en fysiotherapiepraktijk Breda West Paramedisch Centrum het programma Special Fit. Voor iedereen van 20 – 55 jaar met een beperking en overgewicht wordt dit op maat gemaakte programma aangeboden.

Het traject zal  ongeveer een half jaar duren. Hierbij zal er twee keer in de week bewogen gaan worden bij de fysiotherapeut. Daarnaast geeft de diëtist voorlichting over gezonde voeding en de sportcoach helpt je bij het zoeken naar een passende sport- of beweegactiviteit.

Meer informatie of meedoen?  Mail of bel met Annelies van der Linden: of 076-5233555.

Alle nieuwsberichten