Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Samenwerking voor sportdeelname aangepast sporten door zeven gemeenten in West-Brabant

In drie jaar 50.000 mensen meer laten bewegen voor wie dat niet vanzelfsprekend is

Geplaatst op 23-06-2017

Sportloket West-Brabant heeft geholpen bij de totstandkoming van de samenwerking tussen zeven gemeenten op het gebied van aangepast sporten. Deze samenwerking is op donderdag 22 juni ondertekend tijdens de voorlichtingsbijeenkomst van het programma Grenzeloos actief.

Samenwerking

De sportdeelname van mensen met een beperking blijft achter bij die van mensen zonder beperking. Daarnaast is dichtbij huis een passend aanbod vinden voor mensen met een beperking minder vanzelfsprekend. Daarom hebben de gemeenten Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Roosendaal en Oosterhout de handen ineengeslagen. De gezamenlijke ambitie om in drie jaar 50.000 mensen met een beperking meer te laten bewegen werd weergegeven door Gedeputeerde Henri Swinkels tijdens de voorlichtingsbijeenkomst voor West Brabantse wethouders, beleidsambtenaren, zorgorganisaties, patiëntenverenigingen en andere instanties.

Grenzeloos Actief

Het sport- en beweegbeleid Grenzeloos actief is opgezet door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), om een landelijk dekkende structuur en passend sport- en beweegaanbod te creëren, waarbij iedereen in Nederland met een beperking de mogelijkheid heeft om te sporten en bewegen. Hierbij is samenwerking tussen lokale en regionale partijen van groot belang.
Wil je meer weten over Grenzeloos Actief klik dan hier.

Meedoen

Denk je er ook regelmatig aan om, of wil je als sportvereniging of organisatie ook mensen met een beperking helpen, meer te laten bewegen? Neem dan contact op met Sportloket West-Brabant via   of 076 52 33 555

Alle nieuwsberichten