Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

(S)Cool on Wheels

Leven en sporten met een handicap

Geplaatst op 14-06-2016

Wat is een handicap? Wat betekent het voor je in het dagelijks leven? Welke sporten kun je doen als je een handicap hebt? Over deze en vele andere vragen gaan kinderen van groep 7 en 8 met elkaar in gesprek tijdens de clinic (S)Cool on Wheels.

(S)Cool on Wheels is het voorlichtingsproject over gehandicaptensport van Fonds Gehandicaptensport. Naast het theoriegedeelte in de klas gaan de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap, door middel van een actief partijtje rolstoelbasketbal. De clinics worden verzorgd door sporters die zelf een lichamelijke handicap hebben. Zo wordt de ervaring extra goed overgebracht! 

Over Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Om deze doelstellingen te realiseren is een goede beeldvorming over leven en sporten met een handicap van heel belangrijk. Daarom wordt de clinic (S)Cool on Wheels ingezet in het basisonderwijs. In samenwerking met de sportcoaches van Sportloket West Brabant worden de basisscholen geïnformeerd. De clinics worden uitgevoerd in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport en vijf clinics zijn voor dit sportloket financieel mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. 

 

Alle nieuwsberichten