Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

‘’Het was een super ervaring, waarin ik veel geleerd heb!’’

Vertrouwd raken in en met de rolstoel dankzij de rolstoeltrainingen

Geplaatst op 20-10-2015

Zaterdagochtend 17 oktober was de laatste rolstoeltraining in de Gong in Etten-Leur. Vijf weken lang heeft een enthousiaste groep van 12 deelnemers gewerkt aan het vertrouwd raken in en met de rolstoel door de rolstoeltrainingen.

"Het was een super ervaring, waarin ik veel geleerd heb. Respect voor alle deelnemers die alle oefeningen geprobeerd hebben en daardoor sterker zijn geworden in hun rolstoelvaardigheden! Ook wil ik de partners bedanken, die ervoor gezorgd hebben dat wij gezellig konden trainen.’’ Aldus een deelneemster.

De eerste helft van de lessen stonden in het teken van het versterken van rolstoelvaardigheden. Op deze manier voelde de rolstoel elke week steeds iets meer vertrouwd. Na rolstoelvaardigheden was het tijd om kennis te maken met een rolstoelsport. Tennis, roeien, zitvolleybal, koersbal, basketbal, schermen, dansen en boogschieten kwamen aan bod. Samen gingen ze op zoek naar een passende sport.

De ervaringen

"Met veel plezier heb ik meegeholpen aan de rolstoeltrainingen. De sfeer zat er goed in bij enthousiaste groep! Het mooiste is dat iedereen persoonlijk gegroeid is: ze voelen zich zekerder in de rolstoel’’, aldus Janine. De deelnemers zijn stuk voor stuk positief over de rolstoeltrainingen: ze vonden het erg gezellig en leerzaam. Daarnaast zeiden ze dat het fijn was dat er een duidelijke uitleg was en dat de variatie aan sporten erg leuk was. De cursusreeks is zo goed ontvangen, dat de deelnemers behoefte hebben aan vervolgtrainingen!

De deelnemers hebben kennisgemaakt met verschillende sporten zoals jullie hierboven hebben kunnen lezen. Voor sommige deelnemers was het gelijk duidelijk wat ze wilde gaan doen. Een van de deelnemers is lid geworden bij de roeivereniging in Terheijden. "Het was echt super! Mocht meteen het water op om te voelen hoe dat is... Héérlijk! Ik ga er dus echt mee door! Dus dank aan jullie dat ik bij jullie kennis heb kunnen maken met deze vereniging!" Aldus deelnemer van training.

Nog een andere deelnemer die aan de rolstoelvaardigheidstraining heeft mee gedaan was achteraf zo blij dat hij aan de cursus heeft deelgenomen. "Door de rolstoelvaardigheidstraining heb ik het roer om gegooid en ben ik samen met de sportcoach op zoek gegaan naar een sport die bij mij past. Ik heb nu mijn keuze gemaakt en ben gestart bij de zitvolleybal vereniging in Breda.

Nieuwe cursus Rolstoeltrainingen 2016

We starten weer met een nieuwe Rolstoelvaardheidstraining in oktober 2016. Mocht je interesse hebben voor deze cursus laat het ons weten via de

Alle nieuwsberichten