Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

RaceRunning is Booming!

Atletiekvereniging Achilles in Etten-Leur is gestart met RaceRunning

Geplaatst op 04-10-2016

Dit stelden zowel de Atletiekunie als Rita van Driel van het NOC*NSF afgelopen zomer tijdens het EK atletiek in Amsterdam. Dat de sport echt booming is laten we zien door de steeds groter wordende groep RaceRunning atleten in Nederland en het groeiend aantal verenigingen dat een team wil starten of is gestart.

Atletiekvereniging Achilles in Etten-Leur
Ook in de regio Zuid is sinds kort een atletiekvereniging gestart met een RaceRunninggroep.
In overleg met atletiekverenigingen Sprint (Breda) en Achilles (Etten-Leur) is besloten dat de laatste atletiekvereniging graag ruimte wil creëren voor deze nieuwe tak van sport. Ruud Touw, kinderfysiotherapeut bij revalidatiecentrum Revant in Breda heeft zich het afgelopen jaar ingezet om deze groep op te zetten en is hier door een bijdrage van RGF ZWN in geslaagd! Het RaceRunning project werd het 'Goede Doel' van RGF ZWN in 2016. De nieuwe RaceRunning groep wil zich in eerste instantie richten op de doelgroep jongvolwassenen, maar zal zich op lange termijn ook op jongere kinderen gaan richten.

In de twee maanden dat de groep nu actief is, is het uithoudingsvermogen van de atleten behoorlijk toegenomen en worden afstanden gehaald van 5 km en meer! Ook constateren enkele deelnemers dat zij nauwelijks meer pijn ervaren in de lumbale regio! Een positieve ontwikkeling die komende tijd alleen maar voortgezet kan worden.

Wij wensen Atletiekvereniging Achilles, AAC’31 en natuurlijk alle atleten veel sport- en renplezier toe!

Alle nieuwsberichten