Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Proeflessen Wandelfit groot succes

Gezellig wandelen in de buitenlucht

Geplaatst op 10-05-2016

Vanuit Sportloket West-Brabant organiseert Breda Actief: ‘Wandelfit’. Na een succesvolle editie vorig jaar, zijn er op 3 en 10 mei twee proeflessen geweest. ‘Wandelfit’ vindt plaats in de buitenlucht en is voor iedereen met een chronische aandoening.

Kennismakingsles

Vanwege de grote belangstelling was er besloten om twee proeflessen te laten plaatsvinden. Deze hebben plaatsgevonden op 3 en 10 mei. Het was een groot succes. Met veel enthousiasme wandelden de deelnemers door het mooie Mastbos. Samen met de deelnemers wordt er nu een groep gevormd die een aantal weken gezellig mee doet met Wandelfit. 

Soepel

Tijdens ‘Wandelfit’ worden wandelingen in het Mastbos afgewisseld met oefeningen om alle spieren soepel te houden. Ook maken deelnemers kennis met Nordic Walking. Ervaren trainster Marion de Wolf zorgt voor de deskundige begeleiding.

Gezondheidsverbetering

Sport en beweging leidt tot gezondheidsverbetering bij chronische aandoeningen. Daarom is ‘Wandelfit’ uitermate geschikt voor mensen met diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten. Maar ook bij longaandoeningen, het herstel na kanker, depressiviteit, reumatische- of spierklachten en andere chronische aandoeningen kan het helpend zijn.

 

Alle nieuwsberichten