Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

“Ook voor een rolstoeltennisser is het hard werken!”

Geslaagde rolstoeltennis clinic bij LTV Raamsdonksveer

Geplaatst op 19-03-2016

Danielle Timmers, ambassadeur van het Sportloket, was op 5 maart te vinden bij LTV Raamdonksveer voor een rolstoeltennisclinic. Deze werd georganiseerd ter ere van de opening van het tennisseizoen. Lees hier het verslag van Danielle over deze sportieve dag!

“Naast dat ik werkzaam ben voor het Sportloket, ben ik ook een fanatiek tennisser. Natuurlijk vind ik het heerlijk om zelf een balletje te slaan, maar daarnaast geniet ik ook als ik andere mensen kan motiveren hetzelfde te gaan doen. Ik vond het dan ook erg leuk dat ik uitgenodigd werd om een rolstoeltennis clinic te komen geven bij LTV Raamsdonksveer.”

Tennissen kan iedereen
“De tennisvereniging LTV wilde graag laten zien, dat het heel goed mogelijk is om met elkaar te kunnen tennissen, met of zonder beperking. Dat het de hele dag droog was, was natuurlijk wel fijn. Zelfs de zon was af en toe te zien!”

Demonstratie
“Allereerst ben ik begonnen met wat uitleg over rolstoeltennis en daarna zijn we gelijk aan slag gegaan. Twee kinderen waren vooraf gevraagd om met mij samen een demonstratie te geven.
Dat was ontzettend leuk! Iedereen kreeg gelijk een goede indruk van rolstoeltennis. Zo was ook goed te zien dat het ook voor een rolstoeltennisser hard werken is!”

Zelf aan de slag
“Na de demonstratie mocht iedereen zelf aan de slag. Aan weerszijde stond een loper en een roller om zo toch de bal in het spel te houden. Het viel voor iedereen wel heel erg tegen: rijden, je raket vasthouden en de timing. Gelukkig werd het wel door iedereen leuk gevonden. Jong en oud hebben die middag in de sportrolstoel gezeten om het uit te proberen.”

“Het was een gezellige en geslaagde middag waarin iedereen heeft kunnen zien en zelf kunnen ervaren hoe het is om vanuit een rolstoel te tennissen!”

Alle nieuwsberichten