Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

NK Paratafeltennis 2016

Gehandicapte tafeltennissers streden tegen elkaar in Made

Geplaatst op 21-06-2016

Zaterdag 11 juni was de Amerhal in Made omgetoverd tot een waar wedstrijdgebied. 85 spelers, afkomstig uit alle hoeken van het land, kwamen samen om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan tijdens het NK Paratafeltennis 2016. TTV Die Meede heeft het als relatief kleine club gepresteerd om deze grote dag te organiseren.

"Met Mathieu Verdeyen hebben we een lig in huis met een fysieke beperking. Van hem kwam het idee om voor het eerst in ons bestaan het NK te organiseren." Aldus Els van Adrichem, woordvoerder van de club. TTV Die Meede stond achter het idee en meldde zich aan bij de NTTB (Nederlandse Tafeltennisbond) en zij kregen de eer om het te organiseren. Het vergde toch meer organisatie dan ze hadden verwacht. "We zijn anderhalf jaar met de voorbereidingen bezig geweest," zegt Els. 

Alles was tot in de puntjes verzorgd. Wethouder Harry Bakker opende het Nationale Kampioenschap. Oud-tafeltenniser, drievoudig Paralympische Spelenganger en ambassadeur van Spieren voor Spieren, Nico Blok hield in de VIP ruimte een boeiende presentatie . Ook gaf hij voor de jeugd een tafeltennisclinic. Na deze clinic verraste wethouder Jan-Willem Stoop de organisatie vanuit 'Samen aan de Slag' met een cheque van 1100 euro. Ook overhandigde TTV Die Meede een mooie prijs van 250 euro aan Nico Blok, voor Spieren voor Spieren. 

De deelnemers waren verdeeld in twee categorien, de 'lopers' en de 'rolstoelers'. Tot grote vreugde van het thuispubliek deed Mathieu Verdeyen ook mee met de spelen. De winnaar van het NK Paratafeltennis is Bjorn Jaeken. 

"Het bracht Die Meede voldoening bij de organisatie op, tevreden gezichten, een met een sponsors gevulde VIP-room en vooral blije gezichten bij de deelnemers", vertelde Els tevreden. 

Alle nieuwsberichten