Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Mooie verbindingen gelegd

Terugblik inspiratieavond aangepast sporten.

Geplaatst op 26-09-2017

Woensdag 13 september waren diverse sportverenigingen en sportaanbieders uit de hele regio aanwezig tijdens de inspiratieavond over aangepast sporten. Door de wethouders Ron Dujardin en Paul de Beer, van respectievelijk gemeente Etten-Leur en Breda, werd de aftrap van de avond gegeven. Op enthousiaste wijze wisten zij het belang en meerwaarde van aangepast sportaanbod te benoemen.

Het stokje werd daarna overgenomen door de bondscoach van het Nederlands rolstoelbasketbalteam, Gert-Jan van der Linden. Hij vertelde hoe belangrijk het sporten in zijn leven is geweest en wat het hem gebracht heeft, daar waar hij nu staat. Na de sprekers werd in diverse workshops informatie gedeeld. Men heeft het onder andere gehad over het opzetten van nieuw aangepast aanbod, het vinden en binden van vrijwilligers aan je vereniging en de samenwerking met andere sportaanbieders.

Steuntje in de rug voor verenigingen

Ook werden verenigingen tijdens de avond gewezen op de mogelijkheid een stimuleringsbudget aan te vragen via het programma Grenzeloos actief. Dit budget is een bijdrage voor ondersteuning en activiteiten van sport- en beweegaanbieders binnen een regio, met als doel het vernieuwen, uitbreiden en versterken van het sport- en beweegaanbod. Sport- en beweegaanbieders kunnen de voorwaarden voor de aanvraag en het aanvraagformulier hier downloaden via www.grenzeloos-actief.nl


Het stimuleringsbudget dat beschikbaar is voor het uitbreiden en versterken van sport- en beweegaanbod wordt uitgekeerd via NOC*NSF. Dit bedraagt maximaal €950,-- (inclusief BTW) per sport- en beweegaanbieder. Let op dat je bij de aanvraag altijd instemming van de contactpersonen van sportbonden en/of van Sportloket West-Brabant nodig hebt.

Meer weten?

Wil je meer weten over het opzetten van aangepast aanbod binnen jouw vereniging óf het aanvragen van het stimuleringsbudget? Neem contact op met Janine van Gurp via of 076 52 33 555.

 

Alle nieuwsberichten