Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Informatiebijeenkomsten Nationale Diabetes Challenge

Professionals kunnen zich nu opgeven!

Geplaatst op 21-02-2018

In het kader van de Nationale Diabetes Challenge organiseert Breda Actief vanuit het Sportloket West-Brabant twee informatiebijeenkomsten onder leiding van oud-topvolleyballer Bas van de Goor. Ben jij een professional die mensen met diabetes of een andere chronische aandoening wil stimuleren om de regie over hun gezondheid in eigen handen te nemen? Geef je dan nu op! De bijeenkomsten vinden plaats van 18.00 tot 20.30 uur op maandag 5 maart in het Stadskantoor te Roosendaal en woensdag 7 maart in het Stadskantoor te Breda.


Ga voor beweging!

De provincie heeft de ambitie om 50.000 Brabanders aan het bewegen te krijgen. West-Brabant speelt hier op in door zich aan te sluiten bij de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om een structurele bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland. De Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij je op een laagdrempelige manier een eerste stap kunt zetten om te bewegen. Je kunt binnen twintig weken je conditie opbouwen door te wandelen in je eigen omgeving tijdens de Wandel Challenge West-Brabant. Daarna kun je deelnemen aan een groot landelijk wandelevenement op 29 september te Amsterdam.


Samen voor gezondheid

Het Sportloket West-Brabant werkt samen met huisartsenzorggroepen, sportverenigingen, gemeenten, wijkplatforms, Diabetesvereniging Nederland, Bas van de Goor Foundation, GGD, Decathlon, vrijwilligers en andere sportloketten om de doelstelling van de provincie te bereiken.


Informatiebijeenkomst

Onder leiding van oud-topvolleyballer Bas van de Goor worden er twee informatiebijeenkomsten over de Nationale Diabetes Challenge georganiseerd. Deze bijeenkomsten vinden plaats van 18.00 tot 20.30 uur op maandag 5 maart in het Stadskantoor Roosendaal én op 7 maart in het Stadskantoor van Breda.


Geef je op!

Ben jij een professional die mensen motiveert om gezonder te leven? Heb je interesse in een van de informatiebijeenkomsten? Geef je dan voor 27 februari op door te  ! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met  , adviseur aangepast sporten van Breda Actief, of bel naar 076 – 52 33 555.

Alle nieuwsberichten