Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Informatie avond aangepast sporten in de Gemeente Roosendaal

Georganiseerd door Sportloket West Brabant en SSNB

Geplaatst op 16-06-2017

Op 22 mei werd er in Roosendaal een informatie avond georganiseerd over aangepast sporten voor alle Roosendaalse verenigingen die interesse hebben in dit onderwerp. Beweegcoach Demy Weertman was de initiatiefneemster van deze avond. Janine van Gurp van Sportloket West Brabant en Harry van der Avoort van Stichting BAS waren hierbij aanwezig als gastsprekers.

Verenigingen

Tien sportverenigingen hadden zich aangemeld om deze bijeenkomst bij te wonen. Van voetbal tot handboogschieten. Iedereen had zijn/haar eigen vragen rondom het thema. Zo waren er al verengingen die G-sport aanboden, maar ook een aantal die er nog helemaal niks mee deden en helemaal blanco naar de bijeenkomst kwamen.

Sprekers

De drie sprekers hebben de aanwezigen zoveel mogelijk informatie gegeven in de twee uur durende bijeenkomst. Zo werden er feiten en cijfers over aangepast sporten bekend gemaakt, werd er een stappenplan gepresenteerd waarmee sportverenigingen gemakkelijker kunnen starten met een G-team en vertelde Harry van Stichting BAS waar je aan moet denken als het gaat om vrijwilligers en gedragsregels.

SSNB Roosendaal hoopt op deze manier meer verenigingen te enthousiasmeren om zich in te zetten voor mensen met een beperking zodat ook zij genoeg keuze hebben qua sport en beweging!

Alle nieuwsberichten