Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

"Ik kan letterlijk beter uit de voeten"

Rolstoeltraining 2.0 was een groot succes

Geplaatst op 19-07-2017

De afgelopen 3 zaterdagochtenden verlegden verschillende rolstoelgebruikers hun grenzen tijdens de rolstoeltraining 2.0. Deze succesvolle pilot is opgezet in samenwerking met Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant.

Samen door Breda en Tilburg

Nadat de deelnemers op de eerste ochtend kennis maakten en oefenden in de veilige omgeving van de gymzaal, hebben ze de volgende ochtenden twee mooie ritten gemaakt door Breda en Tilburg. Ritten waarin de eerder geoefende wheelie veelvuldig werd uitgevoerd door alle oneffenheden in de weg, de drempels, de stoepranden, de trappen en zelfs de roltrap. Dit laatste werd door iedereen een gaaf onderdeel gevonden waar men echt een kick van kreeg.

Zichtbare vooruitgang

Dat er hard gewerkt is, is duidelijk. Maar dat er bij iedereen vooruitgang te zien is, is minstens net zo zichtbaar. De rolstoelgebruikers reden met steeds meer vertrouwen door de stad heen. Een van de deelnemers vertelde tijdens de koffie na afloop zelfs dat ze voor het eerst zelfstandig is gaan winkelen: "Ik heb zoveel meer zelfvertrouwen gekregen."

Steeds minder minder-valide worden

"Bij aanvang vroeg ik me af wat ik nog zou kunnen leren", was een van de dingen die na afloop werden genoemd. Maar niets bleek minder waar: door de handige tools en tips én de wetenschap dat blijven oefenen loont, was iedereen enthousiast over het resultaat. Een van de partners die een helpende hand uitstak daar waar nodig, zei dan ook: "Je ziet hoe een minder-valide een beetje minder minder-valide wordt."

Alle nieuwsberichten