Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

“Iedereen moet naar eigen vermogen kunnen bewegen en sporten”

Geplaatst op 28-09-2016

“Mag ik me even voorstellen? Ik ben Hennie van Kuijk en ben inwoner en buurtsportcoach van de gemeente Geertruidenberg. Ik wil dat alle inwoners van de gemeente Geertruidenberg naar eigen vermogen kunnen bewegen en sporten."

Na 3 mooie jaren als sportcoach in Breda ging Hennie een nieuw avontuur tegemoet. Vanaf 2015 ging de gemeente Geertruidenberg namelijk van start met de inzet van buurtsportcoaches. Hennie: ”Ik heb geen spijt van mijn keuze om in de eigen gemeente te werken. Waar ik me in Breda vooral op richtte, was het bewegingsonderwijs en nu is mijn functie veel breder geworden.”

Naast de jeugd te stimuleren tot bewegen zijn de pijlers met name gericht op de mensen die moeilijk aansluiting weten te vinden bij het regulier beweegaanbod. Om in contact te komen met deze doelgroep is samenwerking met lokale organisaties noodzakelijk. Zo heeft Hennie al een groot netwerk opgebouwd met o.a. fysiotherapeuten, ouderenorganisaties, verenigingen, scholen, zorginstellingen etc. Uit deze samenwerkingen zijn mooie initiatieven ontstaan zoals bijvoorbeeld de dementie wandeling en de drie sportevenementen van IX- sport voor mensen met een fysieke beperkingen.

“De deelnemers van de activiteiten waarderen onze persoonlijke benadering en de nadruk op het plezier in bewegen. De gezelligheid zorgt ervoor dat zowel vrijwilligers als deelnemers deel blijven nemen aan de activiteiten. Het bakje koffie na afloop van de activiteit is dan ook net zo belangrijk!” aldus Hennie.

Heeft u vragen over sport en bewegen in de gemeente Geertruidenberg? Neem contact op met Hennie van Kuijk!

Email:
Telefoonnummer: 06 10906903

Alle nieuwsberichten