Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Even voorstellen...

Buurtsportcoach Marlou

Geplaatst op 15-01-2018

Mijn naam is Marlou Rikkert, ik ben 22 jaar oud en woonachtig in Breda. In mei 2016 heb ik de opleiding CIOS afgerond. Na een jaar stage te hebben gelopen bij de buurtsportcoach in de gemeente Geertruidenberg kon ik hier na het behalen van mijn diploma gelijk aan de slag als buurtsportcoach. Samen met mijn collega Hennie van Kuijk en vier stagiaires stimuleren wij het sport en beweegaanbod in de gemeente Geertruidenberg.

De doelgroepen waar wij ons voornamelijk op richten zijn de senioren, jeugd en de mensen met een beperking. Voor mijn eindproject op het CIOS heb ik samen met een klasgenoot onderzocht hoe ouderen in de wijk te stimuleren tot beweging. Dit heeft geresulteerd in het organiseren van een beweegpunt. Dit is een plek waar senioren naartoe kunnen komen om aan laagdrempelige beweegactiviteiten in de wijk deel te nemen. Op dit moment organiseren we in het beweegpunt (zit) gymnastiek en wandelingen. De activiteiten worden op maat aangeboden zodat het voor iedereen toegankelijk is om deel te nemen.

De buurtsportcoach gemeente Geertruidenberg is aangesloten bij Uniek sporten en het lokale platform IX sport. De werkgroep neemt drempels weg voor mensen met een zichtbare of niet zichtbare beperking die graag willen sporten en bewegen in de gemeente.

De buurtsportcoach vormt een loket voor individuele hulpvragen omtrent sport en bewegen. Mensen die extra drempels ervaren om deel te nemen aan het reguliere sport en beweegaanbod krijgen ondersteuning van de buurtsportcoach. Zo helpen we mensen bij hun zoektocht naar een passend sportaanbod of andere hulpvragen. Wij streven ernaar  dat iedereen in de gemeente Geertruidenberg met plezier kan sporten en bewegen.

Wilt u weten wat wij nog meer organiseren in de gemeente of heeft u vragen over het aanbod dan kunt u contact met mij opnemen door te mailen naar .

 

Alle nieuwsberichten