Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Een bijzondere weg van voorbereiding

Mag ik me even voorstellen?

Geplaatst op 15-12-2016

“Mag ik me even voorstellen? Ik ben Anja Buijtenhuis, 54 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Sinds 2011 mag ik me sportcoach noemen voor mensen met een beperking. Daar is een bijzondere weg van voorbereiding aan vooraf gegaan.”

In 1983 trouwde ik met mijn eerste man. Al in het begin van ons huwelijk kreeg hij allerlei vreemde klachten, waar we in 1988 de diagnose MS voor kregen. Ons 2e kindje was net geboren toen we dat hoorden. Ik zou stoppen met werken en voor de kinderen gaan zorgen….. maar het liep allemaal anders. Ik bleef werken en hij kwam thuis.

Samen hebben we geworsteld met zijn fysieke en mentale pijn en moeite.
We kregen met verschillende instanties te maken en werden regelmatig teleurgesteld omdat er te weinig in mogelijkheden gedacht werd. We hebben samen honderden kilometers gelopen en geskeelerd, hij in de rolstoel en ik, of lopend of met mijn skeelers erachter.

Toen hij in 2007 kwam te overlijden, wilde ik maar 1 ding, mensen gaan helpen en begeleiden bij het sporten en bewegen of het vinden van hun sport. Hiervoor ben ik de opleiding voor bewegingsagoog in Goes gaan volgen. Nadat ik in 2011 alles had afgerond, was de gemeente Moerdijk net bezig met het versturen van brieven naar iedereen die bij het WMO bekend was. In deze brief werd er gevraagd of er behoefte was naar sport/bewegen voor mensen met een beperking. Nadat bleek dat er behoefte was, mocht ik samen met de gemeente inspelen op die behoefte. 

In 2012 trouwde ik met mijn 2e man, die nu als vrijwilliger regelmatig mee gaat om te helpen.
Inmiddels werk ik samen met 4 collega’s bij MoerdijkFit in Moerdijk.
De grootste uitdaging bij deze baan vind ik, iedereen met een beperking enthousiast maken voor het sporten/bewegen. Daarnaast is het mooi om sporten voor iedereen mogelijk te maken.

Alle nieuwsberichten