Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Denise Wijnbergh naar Handbike Battle!

Denise Wijnbergh is een van de mensen die in 2015 aan de gratis cursus Rolstoeltraining heeft deelgenomen

Geplaatst op 10-11-2016

Denise Wijnbergh is een van de mensen die in 2015 aan de gratis cursus Rolstoeltraining, van Sportloket West-Brabant, heeft deelgenomen en zij heeft een bijzonder doel: in de jaarlijkse Handbike Battle de Kaunertaler gletscher beklimmen! Hier vertelt ze haar verhaal, waarom ze zo'n moeilijke uitdaging aan wil gaan, en ze hoopt dat mede-sportievelingen haar steunen.

"Ik ben vorig jaar maart in een rolstoel gekomen na een meniscusoperatie. Die goed is gelukt! Echter doordat ik door pijn te weinig kon bewegen, kreeg ik een algehele longembolie en daardoor een hartstilstand. Daarna ben ik kunstmatig in coma gehouden. Tijdens die coma heb ik myoclonieën ontwikkeld, oncontroleerbare bewegingen door heel mijn lijf. Een zeldzaam ernstig, en ik heb ook nog eens de ergste vorm. Door medicijnen wordt dat onderdrukt. Ik ben hierdoor valgevaarlijk. Verder nu dus volledig rolstoelafhankelijk.”

Van het bewegen van één vinger heb ik ruim een jaar tijd gevochten om te komen tot waar ik nu ben: ik kan weer redelijk uit de voe.. uhhh wielen. Iets waar ik erg trots op ben. Mijn situatie zal niet slechter worden indien onderhouden door fysio en veel, maar ook niet beter. De artsen vinden het een medisch wonder dat ik het heb overleefd en zover ben gekomen, kennelijk puur op wilskracht.

Om mijn vreselijke periode af te sluiten voor mezelf ga ik meedoen aan de Handbike Battle in juni 2017. De Handbike Battle is een sportieve Handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler gletsjer in Tirol, Oostenrijk. Een waardige uitdaging voor handbikers van alle niveaus. Ik ben zeer positief en gedreven ingesteld. En ik ga die eindstreep halen!

Nu heb ik zelf geen eigen geld, ben bezig met het krijgen van een sportbudget van de WMO maar dat is niet genoeg helaas. Oh ja, en als er een (garage)bedrijf is dat een busje kan missen voor een week, liefst met dubbele cabine en lang genoeg voor mijn handbike dan zou dat erg mooi zijn! Scheelt een flinke slok op een borrel.

Wil je Denise helpen, dan kun je hier terecht!

Alle nieuwsberichten