Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

“De rolstoeltraining heeft mij dat extra zetje gegeven.”

Richard Smits en zijn ervaring met onze rolstoeltraining

Geplaatst op 18-08-2016

Sinds vijf jaar zit ik in een rolstoel. Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de rolstoeltraining van Sportloket West-Brabant. Ik werk bij StiB en via dit werk kende ik het sportloket al. Hier kreeg ik een mail binnen over de rolstoeltraining en heb me hiervoor gelijk ingeschreven. Een stap die veel voor mij in gang heeft gezet.

Ik wilde zien wat het voor mij inhield, wat de meerwaarde voor mij zou zijn. Je zit dag in dag uit in de rolstoel en als er meer mogelijkheden zijn, dan sta ik daar altijd voor open.

Ik ben heel blij dat ik heb deelgenomen aan de rolstoeltraining. De begeleiding was super. Daniëlle Timmers (adviseur sport en bewegen Sportloket West-Brabant) kende ik al en zij deed daar een deel van de begeleiding. Ze wisten wat ik wel en niet kon, daar werd goed rekening mee gehouden.

Op het begin vroeg ik me nog af wat de meerwaarde voor mij precies zou zijn, maar die vraag is zeker beantwoord. De training heb ik dan ook met een heel positief gevoel afgesloten.

Nu beoefen ik een sport, namelijk zitvolleybal. Een stap die ik vroeger nooit had durven nemen. Veel sporten leken mij leuk. Gelukkig kwamen er een aantal sporten aan bod tijdens de rolstoeltraining. Zo ben ik bij zitvolleybal uitgekomen. Dit doe ik met een vaste groep en dat is altijd heel gezellig. Naast de sport die ik heb gevonden, kan ik nu ook optimaal omgaan met mijn rolstoel. Ook ben ik via Daniëlle bij het UWV terecht gekomen en heb ik vrijwilligerswerk gevonden. Ook is het UWV bezig met te kijken naar wat ik aankan qua werk. Zo hoop ik ooit een vaste baan te kunnen bemachtigen en dan het liefst als portier. Sowieso een baan waarbij ik gezellig onder de mensen ben. Dankzij de rolstoeltraining heb ik deze stappen durven nemen die ik anders nooit had gemaakt. Ik ben losgekomen van het beperkte gevoel van mijn rolstoel.

De rolstoeltraining beveel ik iedereen aan. Het biedt zoveel extra. Je denkt dat je in zo’n rolstoel zit en er alles mee kan, maar dit valt tegen. De training is hierbij een positieve uitkomst. Je zit de hele dag thuis, maar op een gegeven moment heb je dat extra zetje gewoon echt nodig. De rolstoeltraining heeft mij dat extra zetje gegeven.

Richard Smits (48) - deelnemer vorige editie rolstoeltraining van Sportloket West-Brabant

Lijkt de rolstoeltraining iets voor jou? Bekijk de website voor meer informatie en inschrijven. 

Alle nieuwsberichten