Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Beweegtest in Brabantpark en Heusdenhout groot succes

195 wijkbewoners enthousiast samen in beweging

Geplaatst op 04-03-2016

Dinsdag 1 maart hebben maar liefst 195 inwoners van de wijken Brabantpark en Heusdenhout meegedaan met een gratis beweegtest. Deze test is een onderdeel van het beweegprogramma ‘Samen in Beweging’ en speciaal bedoeld voor 50 tot 69-jarigen. In samenwerking met de opleiding fysiotherapie van Avans Hogeschool en het Sportloket van Breda Actief zijn de enthousiaste deelnemers getest op een aantal onderdelen. “Wat een ontzettend goed initiatief is dit!” Aldus een van de deelnemers.

Alle 50 tot 69-jarigen uit de wijken Heusdenhout en Brabantpark ontvingen een aantal weken geleden een uitnodiging voor de beweegtest in de brievenbus. Al snel zaten zowel de ochtend, middag als avond helemaal vol. Het was dan ook de hele dag gezellig druk bij sportcentrum Bress. “Het mooie aan deze test vind ik, dat wij als ouderen begeleid worden door jongeren. De mix aan mensen is zo ontzettend leuk!”

Beweegtest

De deelnemers startten de beweegtest met een vragenlijst op de computer. Hierbij had de organisatie zelfs gedacht aan de nodige leesbrillen. Vervolgens werden de deelnemers in groepjes van drie meegenomen door een buddy om de bloeddruk, lengte en het gewicht te meten. Daarna was het tijd voor actie. Onder begeleiding van studenten fysiotherapie van Avans Hogeschool kwamen de deelnemers meer te weten over hun kracht, lenigheid, stabiliteit en conditie. De laatste test was een wandeltest. Bij de een bleef het bij rustig wandelen, terwijl het bij anderen meer op snelwandelen leek. “Wat goed om te zien dat de deelnemers elkaar ook stimuleren,” aldus een van de studenten. Tot slot vond er nog een adviesgesprek plaats tussen een medewerker van Breda Actief en de deelnemers.

Samen in Beweging

Voor sommigen betekent deze beweegtest de start aan het beweegprogramma ‘Samen in Beweging’. Tijdens een acht weken durend programma wordt er, door allerlei beweegmogelijkheden uit te proberen, gekeken naar de wensen en behoeften van de deelnemers.

Door het grote succes vindt er in het najaar een tweede beweegtest plaats.

Alle nieuwsberichten