Sportloketwestbrabant
‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom aangepast sporten!’

Beweegjefit

Een sportief succes

Geplaatst op 13-01-2016

Tennis, pilates, fitness, wandelvoetbal en fithockey, slechts een greep uit de sporten waarmee de enthousiaste deelnemers van Beweegjefit kennis mee hebben gemaakt. Acht lessen lang is er met de deelnemers gewerkt aan een actievere levensstijl. “Mijn gedachtegang is veranderd door Beweegjefit. Zo loop ik nu naar de supermarkt in plaats van dat ik de auto pak!”

“Het mooie aan het project is dat er individueel wordt gekeken naar de positieve mogelijkheden. Zo wordt er gekeken wat iemand kan, in plaats van wat diegene niet kan.”

Op 10 november 2015 begon het sportieve avontuur voor zeven enthousiaste deelnemers. Aan het begin vonden de meesten het nogal spannend, maar tijdens het voorstelrondje bleek dat het al meteen klikte.

Allerlei verschillende sporten

De lessen werden altijd gestart met een gezamenlijke warming-up en afgesloten met een evaluatierondje. Aan het einde van de les werd er besproken, welke wensen er waren voor de week erna. Samen werd de sport uitgekozen en hebben ze in totaal acht verschillende sporten kunnen proberen.

Behalve allerlei verschillende sporten werd er ook gebruik gemaakt van een Wii! Een van de deelnemers, Victor, had thuis ook een Wii, maar deed daar eigenlijk nooit iets mee. Tot Beweegjefit! De Wii werd helemaal herontdekt.

Positieve ervaring

Tijdens de laatste les werd het project geëvalueerd. Daarin gaven de deelnemers aan dat ze vooral de begeleiding als erg fijn hebben ervaren. “Ik vind het zo fantastisch dat jullie ons goed hebben begeleid! Jullie namen echt de tijd!” Aldus deelneemster Els, tegen de begeleiders van Breda Actief.

Daarnaast gaven de deelnemers aan dat ze het fijn vinden, dat ze nog niet helemaal losgelaten worden. De begeleiding blijft contact houden met de deelnemers en Victor gaat zelfs met begeleidster Danielle op zoek naar een passende bewegingsvorm. Hij is zeker niet de enige die zijn levensstijl verbeterd heeft. Van de zeven deelnemers, zijn er nu vijf fanatiek aan het sporten geslagen!

Het project Beweegjefit van Breda Actief is opgericht om mensen met een beperking, toch te laten bewegen. Daarbij werd er rekening gehouden met ieders niveau. Binnenkort keert Breda Actief terug met een soortgelijk project. Meer informatie volgt.

 

Alle nieuwsberichten